lördags mys..

En av mina bästa myspartners all time, mamma.. Sjukt bitter över sitt stambyte och fuskbyggande könsordskastande byggare får hon en fri zone ikväll m melodifestival och köttfärsås hos mig..
Jag kör ju andra dagen på Lchf nu så efterätt kommer bestå av kesogrädden och hallon och lite brie;)..
Mamma räddar med visp, vilket inte kom med i flytten..
Inget jätte fan av melodifestivalen även om så mkt i sveriges musikbrancsh hjälps och själps av den.. oavsett vad man tycker om den som artist så är det ett faktum.. skulle jag få chansen med en bra låt, självklart skulle jag vara med hmm tror jag..
Några tidigare producenter ville skicka in en mkt bra låt m mig  som jobbat med mig och therese tidigare.. Kändes sjukt läskigt just för att låten var så bra att den hade goda chanser att komma med, sen hade det ju inte blivit min grej eftersom vi körde duo, nog därför det kändes så tveksamt.. Bollade fram och tillbaka och det slutatde med att den inte blev inskickad..
Men skulle det vara  med något som verkligen kändes bra så är det ju ren promotion, gillar jag tävlingen för det, not soo much..
Mediacirkus o skitmusik för det mesta, men inte alltid.. Sjukt glad att  Anna gick vidare, tycker hennes ballad var helt fantastisk, likaså hon.. grym röst och genuient super mysig o fin att titta på Riktigt förfriskande, hejja henne!!.. Till globen borde också Sibel gått vidare tycker jag.. Lätt den bästa up tempo låten. Tyvärr tycker jag inte att hon kan leverera den typen av musik och stil, hon gick inte igenom rutan.. Hon har däremot en grym röst men bättre i ballader.. Det här kändes inte helt äkta o rätt för henne, nummret hade ändå sina ljuspunkter och hon borde gått vidare till globen.. Pernilla känns ju bara så förlegad och trååååkig och Jöbacks ballad var så trött att jag gick och diskade, hörde inte ens skillnad på vers och refräng och kommer fortf inte ihåg vad han sjöng, alls..
vad tycker ni? ni som var hemma denna slaskiga lördag och kollade..
Ska krypa ner i sängen med sisqo nu..
sov så gott!

Trött?

Varför besitter vissa förmågan att somna hur o var som helst.!?. Gud, vad skulle jag inte göra för att bara behöva lägga huvudet på kudden o sen efter 2 min sova skönhtssömn!!
love..

fint folk kommer alltid sent!

Nässpray, check.. Hostmedicin, check! Halstabletter också check
.. Tänker trotsa hostan o den här satans förkylningen och ge mig ut en sväng.. Våldgästar ett födelsedagsbarn m tillhörande tjejliga som jag inte känner för att få krama en sväng på angelica och snacka lite skit.. har inte hunnit träffa henne sen Indien och vi har en del att babbla igenom.. Bor dessutom bara en station härifrån el ja egentligen skulle det nog vara närmare att gå men är inte helt bekantad m hur allt hänger ihop här än och vill inte utmana ödet allt för mkt.. Nej det blir tunnelbana.. Tunnelbana och karta.. ska tydligen få användning för iphone mappen nu för första gången. Man får tydligen inte fråga om vägbeskrivning nu längre för att man har en iphone fick jag höra när jag ringde ang som bara skickade en gatuadress.. Hallå.. jag fattar ju inte ens vad som är höger o vänster el hur man ska kolla på löningsfredag karthelvetet kan ju lika gärna gå åt något helt annat håll.. Det där med orientering o kartläsning hoppade jag helt över i skolan, hade fullt upp m att sitta på en bergstopp o röka Marlbro och snacka om betydligt viktigare grejer medan någon annan stackare fick springa.. Iaf i gymnasiet.. Annars älskade jag gympa och skulle nog kunnat bli friidrottsproffs, om jag hade velat förstås.. el kanske inte på höjdhopp o kast m den där stora bollen vid nacken.. men annars..
Lyckades hur som helst iaf snacka till mig en muntlig beskrivning.. Hon saknade mig för mkt så det och hostan tog till slut överhand..

Min och din..

På tjejmiddagar förekommer alltid samma ämnen oavsett krets, överallt finns samma dilemman o samma karaktärer om än olika såklart, det är lite roligt.. bara att kavla upp ärmarna och hugga in.. Funkar ju alltid lika olika beroende på var man själv befinner sig för tillfället, fast jag hamnar dock aldrig bland dessa två.. Den nu små desperata singeln som def ska ligga kvällen till ära.. förhållande tjejen som går hem vid 22, alltid! Jag hamnar m många olika typer av människor o i väldigt olika kretsar men aldrig har dessa två uteblivit..
Mysiga tjejer iaf.. Avslutade kvällen på söder med en ramlösa och insåg att det aldrig känts skönare att ha någon som kommer hem till en sen. efter att ha gått götgatsbacken upp, en löningsfredag.. inte jätte charmigt.. Det plus slask o snö.. usch! Tänker inte gå ut förrens snön har smält bort och jag kan ha mina normala skor, nu skulle ju simfötter passa bättre, och när allt det här smälter måsta man väl bada fram..
En annan sak jag undrar, vad är det för fel på folk som står och pruttar bara sådär inne på ställen? mitt i liksom?!


Mental Illness..

Kröp upp i en soffa på bio m plutis till Shutter island på kvällskvisten..
Mkt bra och rekommenderas verkligen.. Äntligen en film med en riktig story, säger jag.. Att göra storys på människors psyke kommer nog alltid vara ett tacksamt ämne, jag tröttnar iaf aldrig på det.. Får tacka Jack på sergel som hjälpte oss med biljetter, eftersom vi i vanlig ordning inte hajjat det här med bokning, trots att det nu är tredje gången i rad vi kommer till utsåld film.. Satte på smilet o tindret i ögonen så vi kunde få paxa två biljetter om det var några som släpptes fria efter dom där jätte bra boka i tid männsikorna som måste hämta en timme innan.. Rode hem fajten och kände mig mkt nöjd när vi entrade salongen o även fick jack pot på bästa platserna i salongen.. det ni bokare!!!
Tackar också vädergudarna för att man fått se lite solsken! latte o bejbi i handen samt promenad runt om i stan.. Mörkret o rusket gör mig sjuk..
Håller på och reta ihjäl mig på min rethosta.. Måste vara den mest irriterande sorts förkylningshistorien som finns.. bryter dessutom alltid ut när det är som trängst bland flest folk och man inte kan ta sig någonstans, klart den vägrar ge sig.. man kan riktigt se hur folk vänder o vrider sig för att få komma undan än.. Något som verkligen förtjänat sitt namn, o here we go again!

 

Älskar- när man hittar massa jeans i sin pojkes garderob som passar mkt bra på sig själv!:)


Om Skor Kostar 100 spänn måste man köpa!!

Det är precis vad dom gör på götgatan i affären bredvid glitter som jag aldrig kommer ihåg vad dom heter.. Sortementet är väl inte jätte brett just nu, men värt att ta en titt! Dom har förövrigt massor m väskor, snygga o i bra kvalitet m 70 % på allt så kika förbi.. Jag köpte ena dagen upp mig på två väskor och nån dag efter när sko skylten satt där som en skänk från ovan var jag tvungen att köpa ett par lite indianliknande dojs i brun mocka som jag kommer älska att ha i sommar till kläning o brunbrända ben.. Tror det e det jag ska göra nu.. ta fram alla underbara skor jag köpt nu senaste månaderna o sukta lite efter sommar o vår, när dom åker på.. kanske blir en o annan bild också!:)

insnöad..

Jaha då har man bekantat sig m lilla centrumets pizzeria då.. dagen blev ju inte alls som tänkt, eftersom denna natt också blev i stort sett sömnlös då min hjärna verkar ta god tid på sig att vilja sova utan hjälpmedel!!
Det otroliga faktum att Sverige faktiskt råkar ha snö och som tydligen sätter hela sveriges kommunaltrafik i förlamning gör mig galen.. är det så svårt, allvarligt, att få ihop det?
I sverige har vi också höst, på hösten brukar löv ramla ner från träden.. också det är tydligen too much för tunnelbanestystemet att hantera, för då heter det inställd trafik pga löv på spåren, allvarligt!?
Härifrån går det nu ersättningsbuss till Gullmarsplan.. Man vet inte när bussen kommer, kraftiga förseningar som det heter på sls hemsida och när man har väntat i 30 min o det väl kommer en om man har tur, tro för guds skull inte att man kommer på den.. Nej den är proppfull.. Kommer man på buss nr 2 efter en timme, svar nej.. även den lika full.. maniana maniana råder i hela stockholm.. blir galen!! Frågar man hej jag har väntat i en timme och kommer inte på nån buss, gäller inte resegarantin får man svaret, nej inte när det är väderrelaterat.. va?? det är snööööööö.. Hatar snön nu tycker inte det är ett dugg mysigt, vill bara ha vår och klä mig i kul kläder, inte bunkra på mig som en eskimå varje gång man ska ta sig utanför dörren.. rosig om kinderna och varm choklad romantiseringen av vinter väger inte upp!!

Unwanted

En liten demobit i höstrusket..


fucking fab ensamhet!

Fredag kväll, tända ljus, lång dusch och pyssel med sig själv.. synthen har fått göra comeback i vardagsrummet o jag har kört naken ballads skrivande o komposerande eftersom jag fastnade innan jag skulle till duschen.. Ensamhetsvargen gör sig påmind, jag behöver ensamhet m mig själv, tänka utan att tänka o bara vara.. ikväll är exakt en sån kväll.. Det har hänt så mkt nytt senaste tiden, så mkt omställningar så även om det är till det positiva känner jag mig något rotlös.. det som varit vardag o hem är inte detsamma längre.. förändringar jag längtat efter men nu när dom e gjorda vet jag inte alltid om jag är ikapp.. Har fått ihop en härlig liten lista på too doo som ska tas tag i till nästa vecka.. nu ska jag försöka göra mina hussysslor, suck.. disken står o väntar på mig skriker even, och katten håller på o äta mig ur huset, vore han inte kille o gay skulle kjag tro att han var gravid.. snart kommer en liten kille hem från jobbet och kanske är det det som gör ensamheten allra bäst..

Mitt kinderägg...

 

..Som ger mig nya överraskningar varje dag..

Hoppas nu bara att den här satans sjuktröttheten lägger sig snart.. ger det till på söndag, max!!



"Ensam kille igen då"

I en lebbkrets kan det va svårt att inte känna att man är ensam kille eftersom hälften e respektive som kunde vart killar men nu även dom är tjejer.. så trots mina försök att förklara detta, att "det här är ingen tjejkväll"!! vet jag inte om det riktigt gick in..
Suberb mat och underbara vänner fyllde lägenheten och trots att jag inte får röra något i köket var jag mkt nöjd över min paj som jag fick bidra med, färdig smulpaj i påse fast m hallon ist för medföljande rabarber.. Kanske inte lika anvancerat som pasta al la special fab tryffel o kött o svamp o hundra perfekt sammansatta kryddor, men ändå..!!!

 

 

 

Ena halvan kom tidigare eftersom halva nr två var tvungna att fixa lite i stan innan deras thai resa, o halva tre där partnern faktiskt består av en kille var sjuk, så hann en flaska vin tömmas långt innan man fick mat i sig.. Två mackor på morgonen var inget som gjorde att man var mindre hungrig eller fick berusningen att vänta på sig.. Blev dock bättre när maten fyllts m mat o efterätt o matkoman var ett faktum.. Kameran åkte fram trots allas nördiga protester och kvällen avslutades i väldigt livliga diskussioner, som alltid.. Var dock rätt oskönt att själv hamna i snaran, även om det är bra mkt bättre än att vissa saker får slinka undan..

 

Puss mina älskade tjejer!

Tvättstugetime m Pullan

Fick feeling av en semla, ett mjölkpaket och pullans nyinköpta fynd.. Och så var vi igång! Eftersom hon ändå hade tvätttid tyckte vi det passade alldeles utmärkt att ta med oss kameran dit och måste säga att det nog var den roligaste tvätten någonsin.. ska pilla lite m bilderna sen till dig fröken.. tack för idag!


Valentine..

I det här huset firas tydligen inte alla hjärtans dag.. Eller firar o firar, man får inte under några omständigheter göra sånt som tillhör klyschorna, Det är lökigt, tydligen.. Enligt en viss man är det enda sättet att fira det på som resten av svennebananfolket att få frukost på sängen, en ros med tillhörande present, äta middag o sen gå hem o ha dåligt sex.. Alltså såg jag inte skymten av en ros denna dag utan tillbringade våran restaurang vistelse, som blev på Imeriet m våran specialare svamprisotto o majskyckling och vin, med att slå vad o studera dom här paren ifråga, .. Måste säga att varenda en följde samma mönster iaf på vår restaurang..
Ville se farsan men missade som vanligt bion.. vår vanliga optimism består av att tro att man kan komma in 5 min innan en film som dessutom har premiär börjar o få biljetter.. icke!
Hälsade på ch i gamla stan ist, snackade skit o drack kaffe o likör innan vi fortsatte mot nästa bio som trots mina protester blev Avatar, i 3d.. Missade slutet men måste ju erkänna att filmen var bra även om jag större delen av filmen undrade över hur avatarerna skulle se ut nakna..
Drink efteråt på baur blev fest fler drinkar, rumpskak o hångel på soapbar.. sen framåt småtimmarna begav sig taxin hemåt m två trötta men mkt passionerade lirare!

Tattoo time..


så, nu blev det äntligen dags att inta stolen på salong batong o pryda min handled med min första tatuering.. Efter att jag inte alls fattade vad det var som kändes fel när vi ritade upp svalan kom jag ju slutligen på, typ väl på plats att det var ju inte alls en svala jag menade utan en duva, såklart. Ska gå en kurs i fågelarter när jag blir pensionär. Nu har jag iaf alltså en stark frighets o kärleksduva i gråskala på handleden som heter pluttis! mkt nöjd.. Gjorde det ont? nej inte särskilt men så är den ju inte så stor.. Har nog som många andra tjejer en ganska hög smärttröskel, trot eller ej.. Killar tror dom e så allanballan men börjar grina vid förkylning o klarar inte ens av att en vaxplatta el epilator snuddar vid dom, så.. Lägger bild när skorpan fått ramla av.. nu är det dags för en matbit på bauer innan färden beger sig vidare till jeanette o fatto på födelsedagskalas!:)

oh yes!

  • Lista!
  • Äta indisk mat..
  • Köpa present till janet..
  • Äta brunch på imperiet..
  • Missa bio..
  • Ta en drink istället, hmm el blev det film? dagarna går ihop..
  • Dricka kaffe på muggen..
  • Dricka kaffe på waynes..
  • Lämna tillbaka skruvmejslar till upprörd granne..
  • Piffa o puffa..
  • Älska dig..

 


Göteborg i Stockholm..


Söndags häng? Göteborg i hammarby sjöstad, utan tvekan.. efetr en lång promenad i snön förbi hamarby backen där folk åker som tokar (orka) känns det fantastiskt o sätta sig ner men en färskpressad jos o en latte.. har bara hängt där på sommarn men som vinterställe vad det nästan snäppet bättre, eller också var det pga av mitt underbara sällskap..  Glasrutor från golv till tak runt omkring dig med vattnet precis utanför, fejk brasa o stora sköna skinnfotöljer som man kan puffa intill varann om man vill kramas el iallfall ta på varann lite medan man sitter i varsin värld o läser, magiskt.. Efter 14 efter att alla hammarbyåkare gått blev det lungt o skönt och så fastnde vi tills det blev kväll o mörkt.. delade en biff rydberg som enligt experten var den bästa han ätit på länge och en efterrätt m sorbe o choklad som jag kan intyga var superb! Bra söndag fast m rejält skoskav!

sorg..

Just nu går i stort sett alla mina tankar till en av mina bästa vänner som har förlorat sin pappa.. En förlust som inte går att förstå om man inte upplevt det själv.. Och säkert en sorg som ter sig väldigt olika för alla eftersom sorg är något man inte kan mäta eller jämföra.. all sorg är ens egen..
I o med detta har jag funderat mkt över det här ämnet, att bearbeta sorg är något jag tror dom flesta borde bli bättre på.. Något som drabbar oss alla och är en sån stor del av livet är något som skrämmer folk från vettet och vi är uppfostrade och förföljda av så mkt idiotiska uttryck som egentligen alla handlar om att inte släppa fram känslor eller acceptera sorgen för vad den är, istället ska vi fly den och stänga av, trots att det förekommer så ofta o mångt om mycket.

Även om det gör tungt så är det ju ett lika självklart känslouttryck som att skratta o känna lycka, något som kroppen och själen behöver för att berbeta sånt som gör ont..
Varför har folk så svårt att låta detta ske och bemöta dom som uppenbarligen är ledsna utan att reagera som att dom är pestsmittade el bränns om man kommer för nära..
Ända sen man var liten har man fått höra "gråt inte, var inte ledsen" eller "var stark, det går över".. ?! vad fan menar man med det egentligen..? klart att ingen som uttalar detta menar något illa, tvärtom, men varför är människor så rädda för andra människor som är ledsna och har sorg..

Istället för att bara vara vara där låta det finnas och gå över även om vissa saker alltid lämnar sina spår, anstränger vi oss ofta så mkt mer för att förneka och mota bort det, för att det blir mindre verkligt?..  och lika bra är vi väl själva på att skjuta ifrån oss dessa känslor istället för att låta känslan skölja över oss, genom att sysselsätta oss, med jobb och aktiveteter medans detta uppmuntras av våra närstående, som då slipper bära den sörjandes sorg på sina axlar? eller iaf får slå det ifrån sig och sopa det under mattan..
för det är ju bra, att inte känna, eller?
Att ta sig i kragen och bita ihop? dummaste jag har hört.. lika idiotiskt som att säga att man man inte kan vara både rik o lycklig.. hellre frisk och må bra än rik o olycklig.. varför i helsike skulle man behöva välja? blir man automatiskt olycklig för att man har mkt pengar, eller lycklig för att man är pank? söker sig sjukdomar till feta bankkonton?
..skiten ska ut så är det bara! o folk som ryggar tillbaka gör bara att det känns tusen gånger tyngre o bära på den o man vill inte belasta folk så det blir lättare att stänga inne o le utåt..

.. så Nästa gång någon behöver dig tänk en extra gång innan du omedvetet drar någon av dessa klychor el ännu väre undviker den som är ledsen för att det känns jobbigt och obekvämt av rädsla att göra "fel".. Livet går vidare, men med största sannolikhet lättare utan en stor ryggsäck att bära på.. Jag hoppas att våra yngre generationer kommer vara lite bättre på detta än exempelvis våra föräldrar som lärt sig att hantera känslor på ett helt annat vis.. det är en sak att gå ner sig, o en helt annan att kämpa o låta livet gå vidare genom att lata det som har hänt få kännas o göra ont..
peace and love!

Iphone..

ligger här med den satans iphonen som jag har velat köpa så länge o nu har den legat i sitt fodral i typ 1.5 vecka.. varför? jo jag har separationsångest från min gamla tel nu när det väl kommer till kritan.. alla tusen sms från många fina männsikor o vänner o alla 20 tal små sång o melodislingor som ligger sparade där som jag spelar in i stundens hetta o tänker att jag ska gå tillbaka o göra något av.. Alltså, måste jag lämna in min gamla mob till jobbet på en gång? sen är et nog bara lite lathet också o dålig fokus som gjorta t jag dragit ut på bytet  av tel, eftersom dom h´är tre dagars lära sig ställa om sig till ipone läge mode inte känts så lockande.. men nu ligger jag alltså här m båda tel i sängen och har skrivit det välbekanta smset hej här är mitt nya nr och måste bara se till att få iväg det till hela telboken, som snarare är en halv nu efter att tel blev stulen förra sommaren.. så snart så, snart är jag med Iphone..

Kärleksattack!

fortfarande helt omtöcknad efter operationen och veckan som gått, inte så konstigt kanske m tanke på att det bara har gått två dagar, men blir så rastlös och seg av värktabletterna.. trots det kämpade vi oss ut idag uppklädda o makade (iaf jag, beringer klara sig utan smink) och gjorde en plåtning ihop för stockholm stad med duktiga fotagrafen Jens Assur.. kul och lättförtjänta pengar när man får pussas o kramas med någon man älskar:) vi var tydligen väldigt bra på det också;) tur det! location, teatergrillen, grym inredning, blir nog toppen..
Ska bli kul och se resultatet på gatorna senare när det e dags! håll utkick..

Nu blir det mys i soffan.. Måste fortsätta leta jobb snarast, så fort jag är lite piggare.. stället jag skulle börjat på och som jag verkligen sett fram emot eftersom det va underbart folk och perfekt schema har skitit sig, fick reda på det idag.. jätte tråkigt och lite stressad över pengar.. men det ordnar sig.. hör gärna av er m förslag om ni har något!!

puss och kram



Veckan som gått..



Fullt upp är bara förnamnet.. inte en dusch på 5 dagar, packat, städat, packat upp, byrit, slängt, åkt o besökt ikea dagarna i ända! det kallas flytt mina damer o herrar och även om jag har flyttat flera ggr förut kan jag inte minnas att det någonsin varit så här krävande..
Kanske för att jag som vanligt ska göra allt på en gång.. och dessutom hade ett halt liv o slänga.. enligt karln här så har jag tydligen mkt skit vilket visade sig i typ 18 slängda sopsäckar.. lite separationsångest..
Men fan vilket team vi har varit.. förutom Två snälla vänner till honom hoppade in som flyttgubbar medans jag var tvungen att besöka grinchen i studion för att lappa ihop en låt mitt i flyttkaoset och ett handslag av pappa väk på plats har vi slitigt som djur..
Att bränna ett par tusen för mkt på ikea o sen försöka pula in det i en liten liten alldeles för liten personbil är inget jag rekommenderar, men skam den som ger sig.. satt på framsättesgolvet m näsan mot rutan hela vägen hem och vet i fan hur oscar ens lyckades köra..
Nu är flytten iaf äntligen klar o nästan allt är på plats.. hade ju tis som deadline eftersom det va dags för operation då.. heeelt slut.. men inte helt fy skam o få god hemlagad mat o ligga i ett nytt sovrum i nya lakan trots allt, även om kroppen värker.. har lyckats somna i alla olika positioner o ställen denna vecka så höjden av trötthet har verkligen uppnåts.. ska slänga upp lite bilder sen på resultatet av veckan..


RSS 2.0