Gonna miss you mucho!



jobbat häcken av mig denna helg och samtidigt i huvudet försökt o styra upp giget tills tis..
Halv stressad, frusen och helt slut somnade jag i ett solarium igår på väg hem..
Solat e något jag inte gjort på år o dag men när man e frusen ända in i benen finns det inget skönarre..

Skalis kände av mitt något labila humör o köpte upp sig på underbar sushi, dumle glass (min favvo) och lussebullar(min favvo) samt julmust(vår favvo).
Han hade Adam med sig och vi satte igång o kolla låtarna jag hade tagit fram..

Till min stora lycka var vi som one mind o allt bara flöt.. finns inget bättre än när allt bara klickar med någon musikmässigt.. killen har dessutom en underbar röst helt i min smak och skulle kunna krossa många flickhjärtan den där.. Vi insåg båda dock att vi inte va helt inlyssnade på den ena låten och ska göra ett nytt försök idag.. Stackarn fick dessvärre världens allergianfall då det visade sig att katt inte va hans favvogrej.. så nysande o röd om ögonen körde vi på ett tag och idag får vi nog byta lägenhet..

En liten del av mitt hjärta lämnar mig idag för två månader i asien.. fy fan.. där rök både kärlek och mat på en gång.. mysiga vinkvällar för en billig peng på söder likaså.. Tur att jag ändå inte kommer ha något liv närmaste veckorna.. kommer bli pain in the ass jobbigt iaf!

Så gitarrspel sång o hejdåmys avslutade min sönkväll igår..

Paranormal studio activity..




Ändrade dagsplaner..
Blev Doktor och kvällsvist hos Kristi Stockbeats ist för att slaska in sången till unwanted, så vi kan fortsätta bygga musiken..
Inte en dag för tidigt, och jag hoppas vi kan pussla ihop det här m tid, så den blir klar så snart som möjligt..

Som jag gissade så kom text och melodi på ett kick när den väl valde att falla på plats o tränga ut ur mitt huvud..
Tur att jag inte jobbar som prof låtskrivare till andra.. 
Men. det där kanske är sånt som man lär sig att styra o kontrollera, vilket jag inte försöker nu..
Har ändå tänkt hooka mig med rätt låtskrivare så att mina texter till en början kan fortsätta komma när jag har den typen av feeling jag vill ha.. vilket jag ioförsig får så fort jag sitter i en studio med bra folk som ger bra collab..
Anyways.. hoppas alla får en skön fre.. själv ska jag vara hemma o försöka börja styra m giget på tisdag och få tag på min gitarr och sångpartner för kvällen, eftersom vi inte ens bestämt låtar..

Med Kristi var det iaf mys som vanligt, Han är numera bonde på nån farm på facebook o var tvungen att åka hem o skörda?! herregud.. nån e närdigare än vad jag är.. Nu försöker han få mig att plantera o köpa kor o grejer.. omg..! Kristi sparar också ut sitt hår, intressant..

BTW var fan hittar man bra sponsorer?!

                                                           


Vårkänslor mitt i höstmörkret..



                                

Jag har två kompisar som jag tycker väldigt mkt om, som va ute o drinkade o tonårshånglade häromdagen.. jag tycker det e sjukt kul och faktiskt lite otippat, hihi får lite högstadiefeeling, och så e jag en jävel på att sen skvallra lite m båda..

Själv låg jag nerbäddad i soffan och skrev klart en text och melodi som jag hoppades kunna slaska in i studion idag, men det verkar som att det blir uppskjutet igen.. måste ha min mac omg så jag kan slaska in saker själv..

Blev lite stressigt i huvudet plötsligt också.. jag har gått omkring i min sköna toffeldimma den här veckan, men en gigförfrågning m kort varsel fick mig att kvickna till lite..
Blir att ro ihop en liten snabbis m två låtar akustiskt till på tis på clarion hotell, för deras vip kunder tydligen.. Hmm två låtar e skit svårt o välja, tycker jag. det ska passa många, helst va nån av mina låtar enl dom men soft o souligt o bla bla bla..  lättare om man får välja fler så man får en röd tråd och en skön mix o uppbyggnad..
Betalningen sker i hotellnatt m spabehandlinar, kändes helt om tyckte vi i höstrusket..
Har dragit m en liten charmör o väldigt duktig sångare och gitarrist som i vanliga fall kör m sitt band hildas gitarr, grymma killar som man nog kommer få höra mer av..
Jobbar o e busy i stort sätt fram till gig o vi har inte jobbat ihop förut så det blir spännande o se vad vi får fram.. jag gillar ju att jobba lite under press, sometimes;)

Idag blir det iaf att gå till helene o rensa stämbanden lite..

Vad hände!?

Helt plötsligt har man en skit het mästerkock i köket som lagar fabulös mat!! Klagar förvisso en del på köksutrustningen.. Mina stackars grejer har gått i ide för länge sedan och dom få som finns har väl dött av sorg pga av brist på uppmärksamhet.. Blev idag också glad ägare till en Nikon D90, så bra dag:) håll i hatten alla mina stackars vackra vänner för nu blir jag värre än någonsin..
Väntar nu på att den heta kocken ska komma tillbaka från sin utflykt så man får hugga in, vattnas i munnen och jag är såå sugen på att gå o tjuvsmaka..




Jag släcker men låter dörren vara öppen! perfekt:)


                                    

Nattgäster är med andra ord inte alltid ett säkert kort.. Tyckte att det lät lite högt utifrån i morse när det var dags att gå upp.. Grannarnas ungar skrek ovanligt högt osv och till min lycka stod dörren ut på vid gavel!! Eh scary!! vi snackar  tjejen som har ett larm, alltid låser överlåset o ja e rätt nojig m sånt.. Så tittar man på lilla saken i sängen, och, kan inte vara ens vara arg mer än en sekund.. shit vilken mes jag är..

Karma is a bitch!

                             

Har spenderat i stort sett hela dagen i sängen.. Sovit dåligt och drömt konstiga oroliga drömmar, ni vet sådär på morgonen när man bara somnar om och vaknar om vartannat, när man väl går upp är man helt förvirrad.. Jag drömmer verkligen sånt nu som är så lätt tolkat dagen efter, verkar vara extra lättpåverkad för tillfället o allt speglar sig när jag sover..

Blev frukost i sängen och eftersom jag fortfarande inte har hämtat min box (sjukt märkliga öppettider) så blev det paradise hotell, (katastrof) mammas pojkar (hehe härligt fånigt), o bonde söker fru( whats up med den rödhåriga??).. För tillfället är det så lite galen fest o flärd i mitt liv.. Havregrynsgröt är ett faktum! Inte helt omysigt dock..

Ett av mina ex bestämde sig för att efter en evighet svara på att jag inte hade kvar en kartong m oersättliga
grejer jag saknat.. följdes upp av en sms konversation som faktiskt höll sig helt utan bråk.. det e så det känns när det är släppt? även om en hel del ämnen berördes..
Att karma kan be a bitch och knackar alla på dörren en vacker dag oavsett om man hajar det eller inte är nog lite av ett faktum..
Jag ska fortsätta denna sega söndag i soffan.. Har faktiskt lagat mat också, mkt stolt!:)


Pissdag men..



Susan surandon tycker iaf att min engelska är very very nice och höll pepptalk om musik o artist branchen då vi av någon anl kom in på att jag sjunger och dansar och helst av allt vill kunna leva på det.. tack vara henne så räddades alltså en annars tung o seg jobbdag, som dessutom startade vid 07. och det där enda vinglset blir sällan just 1..

Jag blir sällan impad av kändisar, o på jobbet är det vardagsmat m världsstjärnor, presidenter o shit av alla de slag.. Men den här donnan fick mig faktiskt på fall..
Hon tillhör visserligen toppen på min kategori "bästa kvinnliga skådespelerskor" och tycker att hon är fantastisk i sitt yrke! 
Men det är det många som är, men sen privat o som vi ser dom är det som vem som helst kanske lite jobbigare..
Men den här, herrejisses, hon har en karisma o utstrålning som går igenom väggen och en blick som jag trodde skulle tränga igenom mitt huvud när hon stod o pratade ( tilloch med nyvaken och i pyjamas) En varmare o mer ödmjuk star av hennes rang är inte helt vanligt.. så nu vill jag hyra alla mina favvo filmer m henne o låtsas att vi är kompisar;) Ikväll kommer hon hålla till på en annan väns jobb o jag hoppas hon får en fantastisk kväll, vill helst bara stoppa ner henne i fickan och ta upp henne då o då..



Ligger i soffan o e skit seg, orkar jag ta mig upp? måste städa undan lite och se efter om en tvätttid snarast är möjlig.. strump o tros lådan gapar toooooooomt..
Det knackas på min vägg eftersom min granne har partaj o har fått hela lyan o tycka att jag sannerligen borde befinna mig där o inte här.. hmm..


Ingen konst att göra konst av dig!

Godis!

Datorn går på halvspinn, ingen mus, ingen ritplatta, känner mig helt handikappad..  kunde inte låta bli att pilla lite ändå.. blir att bege sig o ta ett glas vin sen upp imorgon tidigt som satan!



look at me..

                                         


Alltså jag är ju lite sugen på att testa detta då jag har en viss förkärlek för saker man kan förlänga o o förfina! Ögonfransförlägning, mums! alla jag nämner det för tycker jag e knasig eftersom jag redan har rätt mkt fransar som inte e korta heller.. men nu när J.simon pratar så mkt om det blir jag ju också sugen på att testa.. som att stå i en äffär m någon som handlar snygga grejer som sjutton o man själv egentligen inte behöver något men blir helt medryckt! alltså är jag bara mänsklig o har mina laster.. DVS. Olika former av hår som man kan ta bort el lägga till.. Vi får väl se.. just nu har jag planer på långt mer än min tillfälliga ekonomi tillåter..

För er som är sugna har jag kollat en del ställen iaf och här är ett som verkar mkt bra med fantastiska resultat både via ryktesvägen o deras sida..


Farligt med Onani?

Lastbilschauffören som välte med sin lastbil på riksväg 40 har gett en förklaring till olyckan: Han onanerade samtidigt som han körde – en sysselsättning han återupptog under ett polisförhör efteråt.



I går häktades han.

"Det var tidigt i tisdags morse som mannens lastbil med släp välte och lade sig över riksväg 40 vid Nabbamotet. Omlastning och bärgning blev besvärlig och orsakade långa köer och en kaotisk trafiksituation under hela dagen.

Mannen, en tysk medborgare i 30-årsåldern, är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik – något som han i förhör har erkänt och gett en förklaring till.
– Han har erkänt att han har brustit i sin uppmärksamhet vid olyckan. Han har onanerat i stället för att fokusera på vägen, säger assistentåklagare Åsa Askenbäck.

Drogtester har gjorts men är inte är inte klara ännu.

Mannen fördes efter olyckan till Borås lasarett i ambulans. Hans skador var lindriga, men innan han lämnade akuten ska han ha gjort sig skyldig till våld mot tjänsteman, sedan han kastat en sköterska in i en vägg. Hon fick ont i kroppen och glasögonen gick sönder, men fick inga allvarliga skador.

På polishuset var det dags för nästa brott. Under ett förhör tycks han ha känt ett trängande behov – igen.
– Han har onanerat när polisen skulle förhöra honom, säger Åsa Askenbäck.

Mannen häktades i går i Borås tingsrätt. Han är på sannolika skäl misstänkt för våld mot tjänsteman, grov vårdslöshet i trafik och sexuellt ofredande. Mannen, som gav ett förvirrat intryck under häktningsförhandlingen, erkände sig skyldig till alla tre punkter. Dock ansåg han inte att vårdslösheten i trafiken var att anse som grov.

Då det anses föreligga risk för att mannen ska bege sig från Sverige kommer han att hållas häktad i två veckor. Den 8 oktober hålls rättegången i Borås."


Varning!

Videobutiken..

Vi - hej vi vill ha en bra skräckis ja el en riktigt läskig, har ni nått tips?
videotjej + videokille - ja, har ni sett "drag me to hell"?
vi- nej
videotjej+videokille- ta den det ska vara den bästa skräckfilm som gjorts nu på senare år..
Vi - toppen!:) den tar vi.. ( förväntasfulla som fan eftersom vi nog aldrig lyckats välja rätt)

Film på..
??????!!!!!!!! va!!??
parodi, skräck el komedi? jag har sett my little ponny filmer som är mer skrämmande än denna..

sevärd, Nej!! -10/10
ursäkt till att hångla film, Perfekt!! 11/10 möjliga.


Så har du inte har sällskap av det bästa hånglet du kan tänka dig och hyr denna film är risken att du dör av tristess o chock för världens sämsta film mkt stor!
Jag hade sällskap av det bästa gud kanske någonsin skapat, så jag sket i vilket, var snarare till min fördel..


"His mistake"..

Dagens music mode..


zoombii

Jag är så trött idag.. Vet inte vad jag heter, vet inte ens om jag har ett namn! två nätters i stort sett obefintlig sömn, jobb, saknad, emtionell cirkus som urartar i %¤!/(?/?&¤. Late night diskussions.. Jag är helt slut och fattar just nu ingenting. Jag fattar inte ens hur man får mjölkpaketet från kylen o innehållet till kaffet. måste ropa på mia. Jag skulle lika gärna kunna sätta upp en egen spegel o en liten låda m smink etc på tunnelbanan, morgontid.. tills den dagen jag och john blund blir vänner.. Ja eller tills det jag vill ha blir mitt.. inte stundtals, inte ibland, utan alltid.. byta ut detta mot det som gör mig lycklig, skulle skänka mig ett stort mått av tillfredställelse och lugn..
Hoppas bara att timmarna idag på något mirakulöst sätt ska dra sig förbi tills jag blir fri, för en stund..
Tror du att du är den enda som känner i det här?!

@theoffice

kund - hej jag har tid kl 10.30
jag - välkommen:) vill du ha mjölk?
kund - va??!!
jag - jag menar kaffe, vill du ha kaffe?
kund - ja tack:)
jag - med mjölk?
kund - nej svart.
jag - ok, slå dig ner så ska jag hälsa att du har kommit.
kund -  tack..
jag (går och hämtar kaffe, med mjölk.)
kund - jag ville ha svart..
jag - exakt.. (går och byter)

Jag har inte bara blivit sinnesförvirrad utan även besatt av att ge folk mjölk!

En helg med J.simon.

                      

Man vet aldrig hur dom här gäst spelen ska te sig.. men om ett skratt förlänger livet så kan jag säga att jag nog i söndags fick evigt liv.. The hills goes the stocktownhotell.. J.S Tur för dig att du redan är gift! jag kan nog riskera snabb bil till dårhuset.. Undrar om cippen skulle lösa ut mig, ja el oss, I´ll bring u with me!

working progress..

Jag har lite problem att få till slutklämmen på texten till denna.. Eftersom jag för det mesta skriver helt på känsla vilket oftast blir när dom blir extra starka fast ej åt det glada hållet får jag just nu lite problem m denna, lossnat lite men det där lilla extra som brukar komma av sig själv vill inte komma ut.. Det brukar bubbla ut på en gång och sen får man fin justera men nu har jag väntat för länge.. Och! har dessutom inget annat än detta att gå på tills.. ja vem skyller jag det på`?! du vet!!!! Behöver sitta i mörkret o låta alla mina monster komma ut.. va på god väg igår kväll, ledde till tråk, förlåt för det love!

Unwanted part 2!

nämen!

..tror bestämt att det vankas matlagning på tegelbruksvägen!



Så nu har jag blivit 175 kr fattigare i kassan men då har både jag o sirre fått mat.. eftersom att laga mat inte sker så ofta som det borde på mitt schema så blev det till storkok, det här kommer räcka en vecka typ.. det måste göra det.. hoppas någon bjussar på någon måltid i veckan dock då detta kommer göra mig lagom less trots attd et är supergott och enkelt o till o med skippernyttigt;)

Receptet är inspirerat från min fru..

så alltså, wok..

Med tanke på plånboken så blire det bacon ist för ex kyckling vilket faktiskt är vääldigt gott trot eller ej..
så jag langa i 3 packet på en gång som fick knaperstekas lagom mkt.. älskar m bacon att man bara kan klippa det m saxen..

Äggnuddlar får koka på sidan..

Grönsaker i burkväg, finns faktiskt väldigt goda o nyttiga sådana också.. vattenkastanjer, minimajs, bambuskott och böngroddar som färskt tillskott blir det också sockerärtor, love it..
Låter det wokas ihop m lite hackad vilök.. sparar böngroddarna till sist så dom behålls fräcsha o krispiga..

kryddor o grejs är det bara o köra i lite som man tycker o efetr smak.. eftersom jag vet att det ska ätas en hel del av detta hopkok så väljer jag att hålla det ganska neutralt mkt goda smaker i sig.. vitlök soya chili o peppar räcker för mig denna gång så jag kan speijsa till det m lite annat när jag behöver lite omväxling!!

Nu blir det krypa upp i soffan o faktiskt kolla på idol.. Vilket inte hänt så många gånger, men efter att erik var så fantastisk sist m the show must go on.. blir det ett utmärkt alt i form av gratis underhållning medans jag pillar m mitt!


"Russian Roulette" indeed!!


Överlevnadsstrategi!?

                     

"Tillgängligt belopp på kontot är 410 kr.." va!!!?? måste ringa igen för att höra tantens datoriserade röst upprepa samma belopp.. 410 kr.. 410 svenska kronor!!!! på mitt konto? Och då har jag inte levt lyxliv, ja iaf inte för mina pengar även om puppyeyes def har sett till att jag fått in mig väldigt god mat o dricka ett par gånger!! 400 kronor alltså och det är den 13e 14 dagar tills jag får lön, fjorton dagar 336 timmar 20160 minuter, Herregud säger jag bara..
Jag inleder härmed ett experiment m mig själv som försöksperson, som jag inte helt otippat kommer kalla för "410 kronor på 14 dagar.." säljer gärna programiden till tv4, för såvitt jag sett denna vecka är inte deras tv tablå helt 100..
jag är dessutom en försöksperson som inte kan, el har fixat håret på en evighet (läs min största last, ja el jämnt m ett par saker till), det e kaos, jag är blek, sliten och kan inte unna mig en enda beauty treatment när det känns som att man behöver det som mest..
Men aja, skit i skönhet, här ska det till att överlevas.. Har varit i fattig situationen mer gånger än jag kan räkna meen då med någon som kanske kan hjälpa till lite.. Nu är det pretty much me on my own! Så alla tips är välkommna!! tveka inte heller att starta upp en fond om ni nu skulle vilja.. o keep in touch så får vi ser hur det går.. återkommer om mer överlevnads stategier.. men nu måste jag tänka på något annat en stund.. skriva klart lite låt och installera färdigt sony vegas, jag suger fortfarande på premier..

puss!


say what!!??

skönt och vakna till en skrikande kvinna m blodigt underliv och en bebis som stirrar på en och är slemmig och blå!! jag snackar tv 4 och bristen på box när man sätter på tvn i sängen o e hemma på dagen.. hit? not so much.. måste hämta boxen.. tack tv4 för ett fantastiskt förlossningsprogram på bra sändningstid.. vad hände m alla värdelösa såpor..

Brie de sunco och cock i dow!

 En perfekt lördag kväll feautering:
                            

                                                                                   














  




Contemplating..

                         
         

Mina känslor åker bergodalbana, hälften sitter säkert utanför kroppen några ligger långt in men har vaknat o försöker tränga sig ut.. sjukt läskigt och härligt på samma gång.. totalt förvirrad över det mesta.. allt bara möts i en enda röra och bankar på mig från alla håll.. så det enda jag nog egentligen kan göra är att stanna upp.. och låta det ha sin gång.. Förhoppningsvis finns det en person som förstår. och som känner till kaoset inuti som som man inte alltid vet vad man ska göra av el hantera.. men skulle aldrig välja bort det, inte för en sekund..

Har fått några fler timmars sömn sista nätterna vilket känns på en gång, tänkte fortsätta så nu helgen ut så att nästa vecka kan börja och fortsätta med lite mer energi.. Vilket jag i allra högsta grad behöver för träning sång och allt annat sånt som fått stå lite åt sidan..

Måste officielt erkänna mig som datanörd nu för tiden.. Timmarna rinner iväg m photoshop, premier leta program etc snart kan jag nog jämföra mig med lisbeth salander ( ja el nästan iaf!).. En mac måste in i min värld, då min nuvarnade data inte riktigt räcker till längre och inte orkar dra alla program jag behöver använda.. ljudkort midi o musikprogram har fått stå åt sidan också sen sist eftersom alla satans störningar o fördröjningar gjorde mig galen.. men snart så..

igår mkt mkt sent bestämde jag på ett kick min första tatueringing som inte alls är vad jag tänkt från början.. det blir en text som bara känns helt klockren för mig.. Det roliga är att mamma som varit så skeptisk själv nu ska göra en likadan.. haha mm söt e hon.. eftersom jag är så säker på den vill jag göra nu nu nu nu på en gång.. hitta rätt ställe och typsnitt återstår..:)
 

Vaccin?

Jag blir inte klok på det här.. ska man vaccinera sig mot den här influensan eller inte!?
Jag hade bestämt mig för att inte göra det.. men nu vet jag inte längre och blir påverkad av både höger och vänster.. Det verkar ju hålla i sig, jag trodde mest det var trams o duktigt uppblåst av vår kära kvällspress, det kanske det är fortfarande?
jag känner att jag har noll koll på detta.. är vaccinet farligare än en ev influensa? biverkningar? vad säger ni ska ni vaccinera er?

Nu saknar jag dig!

 

Jag har lekt m din kamera, batterierna är döda.. Min telefon dör närsomhelst, kan inte ringa.. Försökt ladda ner ett program i 4 timmar har inte funkat.. Haft damp men nu är jag mystrött.. Är arg på kebaben för han vill inte leka m mig.. Jag är hungrig men ändå inte..  Jag har hyrt film som jag inte har kollat på än.. klockan e för mkt men egentligen är det jag som ska upp för tidigt! JAG SAKNAR DIG! Vill hålla dig puss dig, känna dig och krama dig..

lite intressanta texter som berör ämnet otrohet!

Lite intressanta texter!!!

fortsättning från Svenska Wikipedia:
kristendom

I gammal kristen tradition har begreppet äktenskapsbrott dessutom en vidare innebörd och innefattar också att man skiljer sig från en trogen partner eller gifter sig med en frånskild person (Matt. 5:32). Det är bakgrunden till kyrkans historiska motstånd mot skilsmässor, ett motstånd som dock alltmer luckrats upp under inflytande av de stora förändringar på samhälls- och familjelivets områden som skett i modern tid. Att den kristna traditionens stränga krav innebär en ideal, snarare än en fullt ut realiserbar etik, antyds av de skärpta formuleringarna om äktenskapsbrott i Bergspredikan:

"Ni har hört att det blev sagt: Du skall inte begå äktenskapsbrott. Men jag säger er: den som ser på en kvinna med åtrå har redan i sitt hjärta brutit hennes äktenskap." (Matt. 5:27-28)


Denna radikalisering av begreppet är till synes oförenlig med att äktenskapsbrott är belagt med dödsstraff enligt gammaltestamentlig lag. Jesus undervisade att synd inte bara uppstår i handling, utan i tanke och avsikt (se även t ex Jeremia 17:9-10). Guds krav på människan är alltså ouppnåeligt, varför hon behöver en Återlösare som kan ta dödsstraffet i hennes ställe. Relevant är också berättelsen om äktenskapsbryterskan i Johannesevangeliet 7:53-8:11:

"De skriftlärda och fariseerna kom då dit med en kvinna som hade ertappats med äktenskapsbrott. De ställde henne framför honom och sade: 'Mästare, den här kvinnan togs på bar gärning när hon begick äktenskapsbrott. I lagen föreskriver Mose att sådana kvinnor skall stenas. Vad säger du?'


Detta sade de för att sätta honom på prov och få något att anklaga honom för. Men Jesus böjde sig ner och ritade på marken med fingret. När de envisades med sin fråga såg han upp och sade: 'Den av er som är fri från synd skall kasta första stenen på henne.' Och han böjde sig ner igen och ritade på marken.

När de hörde hans svar gick de därifrån en efter en, de äldste först, och han blev ensam kvar med kvinnan framför sig. Jesus såg upp och sade till henne: 'Kvinna, vart tog de vägen? Var det ingen som dömde dig?'

Hon svarade: 'Nej, herre.' Jesus sade: 'Inte heller jag dömer dig. Gå nu, och synda inte mer.' "

Om människan omvänder sig, dvs. överger synden och sätter sin tilltro till frälsaren, undgår hon alltså domen.


såhär gjorde vi m kvinnorna förr som begick äktenskapsbrott!! toppen..


Hur gör djur?


Hos många fågelarter bygger hanen och honan bo tillsammans och hjälps åt att mata och uppfostra en kull ungar. De har i dikter och sånger blivit en symbol för den trogna kärleken. Men när forskare började spionera p fåglarna visade sig otrohet vara mycket vanligt. Genanalyser har visat att många av sidoförbindelserna gett resultat.

Otrogna hanar
när den svartvita flugsnapparen på våren återvänder till Sverige kommer hanarna först. De väljer ut en lämplig boplats, där det finns gott om mat. Sedan sätter de sig framför sina boplatser och börjar sjunga.

När honorna anländer flyger de omkring och inspekterar urvalet av hanar. Till slut väljer de en hane som kan visa upp en attraktiv boplats. Och som genom att sjunga intensivt en stor del av dagen bevisat att han har god kondition. Fåglarna parar sig. Honan börjar bygga bo och hanen skaffar mat åt henne, tills hon har lagt äggen och börjat ruva dem.

Men då börjar många hanar bli rastlösa och ger sig ut för att hitta en hona till. De letar reda på en ny boplats, sätter sig framför den och börjar sjunga igen. Och hoppas att någon sent anländ hona ska bli intresserad.

Lyckas det parar hanen sig med honan, och hjälper henne med mat till dess hon byggt ett bo och lagt sina ägg. Under denna tid får den första honan bara enstaka korta besök av sin otrogne hane.

Men när den nya honan lagt sina ägg och det börjar bli dags för den första honans ägg att kläckas återvänder dock hanen till sin första hona. Han hjälper henne att skaffa mat till barnen och att uppfostra dem. Denna hjälp får dock inte den nya honan. Hon blir ensam mamma och får försöka föda upp barnen bäst hon kan.

Honornas hämnd

Det visade sig dock att honorna inte var mycket trognare än hanarna. Om forskarna fångade in hanen i ett flugsnapparpar dröjde det sällan mer än tjugo minuter innan honan hade parat sig med en grannhane.

Och det var inte frågan om att grannhanen kom och trängde sig på. Utan om att honan aktivt letade reda på en främmande hane och parade sig med honom.

Bär dessa sidoäventyr frukt? Föds fågelungar, som har en helt annan biologisk pappa än den hane som matar dem? För att svara på den frågan har forskare tagit blodprover från alla invånare i fågelbon, och gjort DNA-analyser.

Andelen "utomäktenskapliga" ungar varierade kraftigt mellan olika fågelkolonier och olika år. Ibland hade bara fyra procent av ungarna en annan biologisk pappa än den hane som matade dem. Vid andra undersökningar var så mycket som var fjärde fågelunge resultatet av en sidoförbindelse.

Av någon anledning visar de undersökningar som gjorts på flugsnappare i Norge en mycket lägre andel utomäktenskapliga ungar än i Sverige. Antagligen beror detta bara på att forskarna råkat undersöka olika typer av fågelkolonier under olika år. För det kan väl inte vara så att norska flugsnapparflickor är trognare än svenska?




"att göra"

Det är något magiskt över måndagens att göra lista som oftast skapas av mig på just måndagar.. Den blir lång o ouppnårlig och ofta får jag skriva om samma lista måndagen efter igen, om jag nu veckan efter har en sån måndag..  Jag har fått ihop ett helt a4 nu med punkter som jag nu i detta ögonblick är övertygad om att jag kommer styra upp denna vecka, att dom i sin tur tar ganska mkt tid existerar för tillfället inte i min lilla fantasivärld.. Är detta bara ett sätt för min kropp o hjärna att lätta lite på ångesten som lätt byggs upp efter helgen el ett resultat av att inte fått så mkt som man borde gjort.. jävla att göra lista.. Har jag mer koll bara för att jag skriver ner det på ett papper som antagligen kommer tappas bort, jag vet ju vad jag måste göra utan lapp.. eller är det bara ett sätt som rensar hjärnan en smula... jag tror bara att jag lurar mig för stunden, den verkligen utmaningen kommer efteråt.. n'r bläcket sitter på pappret.. satans papper.. oj kom nu på 2 jätte viktiga punkter till, måste skriva...

Guuuuud!

Så har man spenderat ännu en stressig måndagsmorgon på tunnelbanan m allt för mkt folk, rougeborsten i högsta hugg och med mobilen som spegel i ett försök att måla ögonfransarna.. suck! Ingen mjlök till kaffet på jobbet och jag e suuuper trött!

Det här med spikmatta..

      
 



Var tvungen att testa detta ordentligt när jag hittade deras lilla röda spiksak efter att ha blivit halvt ihjälskrämd av filmen vi såg ihoptryckta 6 pers i deras soffa.. Tänkte att det kunde lugna nerverna lite o sätta igång det här blodflödet o läka mig lite inombords o allt vad det är.. Om outhärdlig smärta som sedan blir en domnande varm värk är bra, så var detta toppen!..:) tummen upp.. tror egentligen att man måste ligga längre o oftare på en sådan om det ska ge något resultat..

Annars gav även halloween kvällen som skulle bli så lugn o mysig på ambulans utryckning, sjukhus och hjärtat i halsgropen, mindre kul.. som tur är läget nu stabilt för den absolut viktigaste personen som i mitt liv..

Missförstånd, mkt känslor minus tid visar sig vara en stensäker combo för bråk gråt o lite skrik.. fick skönt känna på det under natten.. somnade vid 5.00 lagom trött av kvällens allt drama..

Lördag natt slutade desto bättre.. sjukt otippat dock att befinna sig i nattmyskläder o höga stickade strumpor i en lövhög i hammarbyhöjden kl 03.30 med en galning som prompt skulle ta kort.. trött osminkad o lagom sliten.. blir säkert superfian bilder det där..!! (du som e skyldig erase asap!!) 
underbar sovmorgon och några timmars klockren kvalitetstid i gamla stan med min fru och puppyeyes.. Tycker det e lite tråkigt när man äter italienskt o dom inte har så bra koll på sina råvaror.. allt som hörde pasta rätten till smakade grymt men själv kycklingfilen, hmm sådär.. När jag äter m min favvo kan jag aldrig välja en egen rätt om han inte lovar att vi delar lika om jag inte gillar min, lite kärlek?? i think soo..

Varit sjukt dålig på att ta kort på sistonte, skärpning..

RSS 2.0