Till minne av Sophie Lohedes.. Läs och reagera!

Flickan som tog livet av sig timmar innan rättegången mot sin våldtäktsman.. Innan dess inte heller helt korrekt omhändertagen av dom myndighet som borde funnits där! inte ok!

Till minne av Sophie..
 



Texten Nedan taget från bloggen politiskt inkorrekt.

Namninsamling - SPRID!!


Överprövning mot nedläggning av Sophie Lohedes våldtäktsman.


Åklagare Erik Schreiber, Jönköping

Brottsoffer: Sophie Lohede

Målnr: ?


Åklagaren har beslutat att lägga ner åtalet mot Sophie Lohedes våldtäktsman. Med den här namninsamnlingen begär VI en överprövning av åklagarens beslut. Och detta pga


1. Sophie Lohede är ett offer, som han grovt våldtog flera gånger, och hon valde att ta sitt liv i sviterna av detta, samma dag som hon skulle vittna.


3. Andra våldtäktsmän, har blivit dömda, trots att offret dött i sviterna av våldtäkten.


4. Hon var enligt uppgift fjorton år, när hon våldtogs. Hon var ett barn. Åklagarens beslut signalerar, att det är okej, så länge inte offret orkar vittna eller dör innan rättegången. Det får inte ske.


5. En förundersökning läggs ned om den inte anses ge resultat (RB 23:4, 23:4a). Skäl till nedläggning kan vara om man finner att inget brott begåtts, om ingen misstänkt hittas eller den misstänkte är oskyldig. Även bristande bevisning är skäl till nedläggning, dvs. om åklagaren inte anser att bevisningen är tillräcklig för domstolsprövning.


6. Här finns bevis, även om offret är avliden.


7. Om förundersökningen inte läggs ned, skall åklagaren fatta beslut om att åtal skall väckas (RB 23:20). För åklagaren gäller, med vissa undantag, en åtalsplikt, dvs. en skyldighet att väcka åtal om han/hon finner att det föreligger förutsättningar för en fällande dom. Om bevisen kommer att räcka för en fällande dom föreligger tillräckliga skäl för åtal.


8. Bevisen räcker. Det råder väl inga tvivel om det.


Sophies
död får inte gå obemärkt förbi. Om inte överprövningen går igenom då måste lagarna ändras. Jag kommer hänvisa till namnisamlingen, när jag väl skickar den till tingsrätten.

För att skriva på namnlistan länk nedan!

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3201

http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/04/11/till-minnet-av-sophie-lohede-flickan-som-begick-sjalvmord-efter-valdtakt-namnet-pa-garningsmannen/

Finns även mer info om fallet samt länkar till flera tidningsartiklar..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0